donderdag 19 april 2012

HOMEMADE SALAD


Als het om groente gaat, ben ik best een moeilijke eter. Behalve als het om salades gaat, dat mag van mij elke dag wel op tafel staan.

Vier jaar was ik toen mijn amandelen eruit moesten. Voor die tijd lustte ik alles, van andijvie tot zuurkool. Maar daarna? DRA-MA! Ik weet nog wel dat ik het altijd zo vervelend vond als ik bij een vriendinnetje ging eten. "Eten wat de pot schaf!", kreeg ik te horen als ik het niet lustte. Naarmate ik iets ouder werd begon ik gelukkig steeds meer te eten.


Salades waren tot een paar jaar geleden ook niet echt maar favoriet. Alleen een beetje sla bij de gebakken aardappelen, but that was it. Nu is een lekkere maaltijdsalade echt één van mijn favorieten. Thuis maak ik vaak salades met gebakken stukjes kipfilet of met tonijn. Vandaag heb ik eens een andere salade gemaakt: salade met brie en bacon. Try it yourself!




Nodig:

1. Brie
2. Zakje rucola
3. Flesje honingtijm dressing
4. Cherry tomaten
5. Doosje walnoten 
6. Ui 
7. Bacon
8. Olijfolie(optie)





Hoe maak je het?
Allereerst doe je ongeveer de helft van het zakje rucola op je bord (of een hele als je trek hebt). Vervolgens bak je 2 plakjes bacon in de koekenpan. Ondertussen snijd je een aantal cherry tomaten door en leg je die op de rucola. Vervolgen snipper je de ui en verspreid je die ook over de sla. Daarna snijd je dunne plakjes van de brie en leg je 4 plakjes op de sla. Wanneer de bacon aan beide kanten goed bruin en knapperig is, decoreer je die mooi op de salade. Als laatste strooi je de walnoten eroverheen en maak je het af met de honingtijm dressing. Voilà, binnen 10 minuten klaar! Simpel, snel en lekker! Bon appétit!

Lots of Love S.

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...